Levering in Nederland & België
Gratis verzending vanaf € 200,-
Veilige betaalmethodes
Levering in Nederland & België
Gratis verzending vanaf € 200,-
Veilige betaalmethodes
Gratis verzending vanaf € 200,-

Wat zijn de voordelen van led verlichting?

>
Wat zijn de voordelen van led verlichting?
titelfoto voordelen led verlichting

Led verlichting neemt het in nagenoeg ieder huis en bedrijf over van de oude gloeilamp, spaarlamp of halogeenlamp. De belangrijkste reden hiervoor zijn de vele voordelen die led met zich meebrengt ten opzichte van de oude type lampen. Welke voordelen dit zijn leggen we in dit blog voor u uit.

De voordelen van led verlichting

1Met led bespaar je energie! Misschien wel meteen het grootste voordeel van led verlichting, energiebesparing. Led lampen verbruiken 80% tot 90% minder stroom dan een gloei- of halogeenlamp. Een led lichtbron in plaats van een gloeilamp plaatsen ziet u daarmee altijd terug op de energierekening. Al helemaal als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden zo’n 40 lampen in huis heeft.

2Led verlichting gaat langer mee. Naast het feit dat Led lampen veel zuiniger zijn, gaan ze ook nog eens veel langer mee. Je haalt dus veel meer rendement uit je lampen. Waar een gloeilamp jaarlijks verwisseld moet worden, kan je met een Ledlamp wel 10 jaar vooruit zonder er naar om hoeven kijken. Ondanks de hogere aanschafprijs van een led lamp maken de langere levensduur en de energiebesparing van een led het zeer rendabel om ledverlichting aan te schaffen.

3Led lampen worden veel minder warm. Met de energie die een gloeilamp neemt creëert de lamp licht maar ook veel warmte. Onnodige warmte wanneer het een lichtbron betreft, het is namelijk zo heet dat je je eraan kunt branden, het kan een brand veroorzaken of donkere plekken op muren en plafonds achterlaten. Daarbij zorgt het er ook nog voor dat de levensduur zeer kort is. Een led lamp daarentegen wordt nagenoeg helemaal niet warm, alle energie die de lamp neemt wordt omgezet in licht waarmee led verlichting veel rendabeler is. Daarbij is er van de hiervoor genoemde nadelen van gloeilampen helemaal geen sprake als het om led verlichting gaat.

4Met led maak je sfeer. Waar led in het begin erg ongezellig licht gaf is tegenwoordig alles mogelijk. Lampen zijn te verkrijgen in vele verschillende vormen maar ook in allerlei lichtkleuren. Zo kunt u het licht kiezen die het beste bij uw situatie en omgeving past.

5De meest duurzame oplossing. De overstap op led helpt u flink besparen op energie. Daarnaast bevatten led lampen geen gevaarlijke stoffen, waardoor ze niet zoals een spaarlamp bij het chemisch afval hoeven. Van een led lamp kan ongeveer 75% van de materialen gerecycled worden, dit zorgt voor minder chemisch afval en minder CO2 uitstoot. Dat maakt de led lamp een milieuvriendelijk product.

Nog enkele andere voordelen van led verlichting zijn:
– Led lampen gaan meteen aan daar waar een halogeen lamp een paar seconden opstarttijd heeft.
– Beter bestendig teken schokken en trillen omdat minder gebruik wordt gemaakt van kwetsbare materialen zoals een gloeidraad in de gloeilamp. Een onderdeel dat het vaakst als eerst kapot is.
– Geen UV straling wat het beter geschikt maakt voor het belichten van kunstwerken en schilderijen.

Heeft ledverlichting ook nadelen?

  • Een nadeel van led verlichting is de hogere aanschafprijs ten opzichte van gloei- en halogeenlampen. Echter, doordat led langer mee gaat een zuiniger is verdien je dit altijd terug. De terugverdien tijd van een Led lamp licht tussen de 1 en 3 jaar.
  • Led lampen kunnen niet goed over warmte, nu zijn de meeste led lampen al zover ontwikkeld dat er in de lamp koeling bestaat waardoor de lamp niet oververhit raakt. Dit maakt de lampen alleen wel iets duurder.
  • Wanneer u led verlichting wilt dimmen lukt dit niet met een conventionele dimmer. Hiervoor zult u een speciale led dimmer aan moeten schaffen. De stroom van normale dimmers is te onregelmatig voor de gevoelige elektronica van led verlichting.

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.